Desktop vs Mobile

With an ever growing percentage of browsers on mobile devices having a responsive site in this day and age is a necessity not a luxury.

 

Avertisment de la Poliție: Atenție la falșii prieteni!

Avertisment de la Poliție: Atenție la falșii prieteni!

03.04.2018
Categorie: Știri

În această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale pentru creștini – ortodocși, polițiștii atenționează cetățenii să nu dea curs așa ziselor promoții sau avantaje pe care instituțiile statului împreună cu societăți comerciale cunoscute le-ar oferi îndeosebi persoanelor vârstnice, chiar la ușa locuinței acestora. Pentru a nu deveni victima furturilor în propria locuință săvârșite prin Metoda Împrietenirii, polițiștii au transmis o serie de recomandări. Astfel, nu permiteți accesul în locuință persoanelor necunoscute care se prezintă în calitate de reprezentante ale unor instituții de stat sau private, lanțuri de magazine, firme cunoscute de produse de curățenie sau cosmetice. În cazul în care observați în imobil două sau mai multe persoane necunoscute care, în mod normal nu ar avea motiv să se afle acolo, care au asupra lor diverse bunuri, cosmetice, detergenți, sau care pretind că execută reparații la instalațiile sanitare, de gaz, energie electrică fără a fi solicitați, anunțați de urgență poliția apelând numărul unic 112.

De obicei, infractorii acționează în intervalul orar 8-17 și vizează apartamentele de bloc, cu aglomerare de populație, unde există posibilitatea crescută ca vecinii să nu se cunoască foarte bine între ei sau să nu interacționeze foarte mult.  Acești  prieteni falși pot fi femei cu aspect îngrijit, limbaj bine dezvoltat, cu vârste cuprinse între 25 – 45 de ani, foarte prietenoase, inspiră încredere, se prezintă singure la ușă în timp ce o altă persoană sau mai multe așteaptă izolarea victimei după care pătrund în locuință și sustrag bunuri.

De asemenea, sub pretextul că execută reparații la instalațiile sanitare, pot fi și bărbați cu aspect îngrijit, cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani, care, de obicei, poartă salopetă asemănătoare cu a firmei reale și pot prezenta legitimații false. Când astfel de persoane se prezintă la ușa locuinței, avertizați-le că veți anunța poliția, fără a le permite accesul. Dacă reușesc să pătrundă în apartament, la terminarea așa zisei lucrări de reparație solicită o sumă de bani mare, mizând pe faptul că victima va aduce bani din locul unde îi păstrează. Urmăresc victima în timp ce ia banii din locul de păstrare după care îi distrag atenția și sustrag bani și bijuterii din locul respectiv.