Desktop vs Mobile

With an ever growing percentage of browsers on mobile devices having a responsive site in this day and age is a necessity not a luxury.

 

Important despre pașapoartele simple temporare

Important despre pașapoartele simple temporare

11.06.2018
Categorie: Știri

Pașapoartele simple temporare, cele cu valabilitate de 1 an, se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgență dovedită, după ce noi norme legislative vor intra în vigoare vara aceasta. Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, i-a informat pe reprezentanții Instituției Prefectului județului Sibiu asupra stadiului proiectului de act normativ pentru modificarea legislației privind pașapoartele, subliniind că acesta conține cel puțin două reglementări care ar trebui să conducă la reducerea aglomerațiilor. Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a pașaportului electronic de la 5 la 10 ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că pașapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgență dovedită. Altfel, termenul de eliberare este același ca în cazul celui electronic. Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetățeni să opteze pentru un pașaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate și să nu mai existe același număr mare de solicitări în fiecare an.

Legea se află în prezent la promulgare, urmând ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial. Intrarea în vigoare se va face în 30 de zile de la publicare, fapt pentru care, pentru prima parte a verii se impun și alte măsuri administrative care să evite aglomerațiile la ghișee, se arată într-un comunicat al Ministerului.