Desktop vs Mobile

With an ever growing percentage of browsers on mobile devices having a responsive site in this day and age is a necessity not a luxury.

 

Lucrările la tronsonul de cale ferată Sighișoara-Coșlariu, realizate în proporție de 89%

Lucrările la tronsonul de cale ferată Sighișoara-Coșlariu, realizate în proporție de 89%

10.10.2017
Categorie: Știri

CFR Infrastructură a făcut public stadiul lucrărilor pe loturile de investiții unde se desfășoară reabilitarea căii ferate Sighișoara-Simeria. Astfel, pe lotul Sighișoara-Ațel, lucrările sunt finalizate în proporție de peste 80%, pe tronsonul Ațel-Micăsasa lucrările desfășurate însumează 77% din totalul investiției planificate, iar pe tronsonul Micăsasa-Coșlariu investiția este finalizată în proporție de peste 98%. De-a lungul celor 3 loturi au fost sau vor fi modernizate 7 stații de cale ferată, la Daneș, Dumbrăveni, Mediaș, Copșa Mică, Valea Lungă, Blaj și Crăciunel, 11 puncte de oprire la Luna, Ațel, Brăteiu, Târnava, Șeica Mică, Micăsasa, Lunca, Glogovăț, Mănărade, Câmpu Libertății și Cistei, vor fi modernizate 138 de poduri și podețe, au fost construite două tuneluri la Daneș, în lungime de 969 de metri și la Sighișoara, în lungime de 401 metri și au fost modernizate 24 de treceri la nivel cu calea ferată. În acelați timp au fost modernizați peste 74 de kilometri de cale ferată dublă electrificată și au fost construiți peste 24 de kilometri de cale ferată dublă electrificată.

Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria - Coșlariu - Sighişoara cuprinde toate specialitățile de lucrări feroviare (linii, peroane, instalații de siguranță și dirijare a traficului, gări, puncte de oprire, poduri, podețe, tuneluri, pasaje pietonale, treceri la nivel şi substaţii de tracţiune) şi au ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin-Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 de kilometri/oră pentru trenurile de călători şi la 120 de kilometri/oră pentru trenurile de marfă.