Desktop vs Mobile

With an ever growing percentage of browsers on mobile devices having a responsive site in this day and age is a necessity not a luxury.

 

Metoda "Falsul instalator" la Mediaș: o vârstnică a rămas fără 8.700 de lei

Metoda "Falsul instalator" la Mediaș: o vârstnică a rămas fără 8.700 de lei

28.06.2018
Categorie: Știri

Metoda "Falsul instalator" a făcut o victimă și la Mediaș. O femeie în vârstă de 76 de ani a rămas fără 8.700 de lei, miercuri dimineața, după ce două persoane care au pretins că sunt angajați ai operatorului de apă i-au spus că au de efectuat unele verificări la rețeaua de apă. Cele două persoane au intrat în locuința femeii din cartierul Gura Câmpului și în timp ce unul dintre bărbați îi explica femeii că sunt necesare unele verificări ale instalațiilor de apă, motivând că trebuie să plătească și o sumă de bani, al doilea bărbat a observat unde își ținea femeia banii. Într-un moment de neatenție al acesteia, unul dintre falșii instalatori a reușit să ia banii femeii, respectiv cei 8.700 de lei. Cei doi au reușit să plece rapid din casa femeii, iar când și-a dat seama că a rămas fără bani, medieșeanca a sunat la Poliția Mediaș. Cazul a intrat în atenția lucrătorilor de la Investigații Criminale, care încearcă acum să dea de urma falșilor instalatori.

Reprezentanții IPJ Sibiu au transmis o serie de recomandări pentru a nu deveni victima furturilor în propria locuință. Lucrătorii de poliție recomandă să nu permiteți accesul în locuință persoanelor necunoscute care se prezintă în calitate de instalatori, electricieni, angajați ai firmelor de apă-canal, electricitate sau gaz. De obicei, acești falși angajați sunt bărbați cu aspect îngrijit, cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani, care, de cele mai multe ori, poartă salopetă asemănătoare cu a firmei reale și pot prezenta legitimații false. Când astfel de persoane se prezintă la ușa locuinței dumneavoastre, avertizați-le că veți anunța poliția, fără a le permite accesul. De asemenea, aveți in vedere faptul că odată pătrunși în apartament, la terminarea așa zisei lucrări de reparație solicită o sumă mare de bani, mizând pe faptul că victima va aduce banii din locul unde îi păstrează. Urmăresc victima în timp ce ia banii din locul de păstrare după care îi distrag atenția și sustrag bani și alte bunuri de valoare din locul respectiv.