Desktop vs Mobile

With an ever growing percentage of browsers on mobile devices having a responsive site in this day and age is a necessity not a luxury.

 

Tradiția a mers mai departe, la Festivalul Caprei din Tîrnava

Tradiția a mers mai departe, la Festivalul Caprei din Tîrnava

24.06.2018
Categorie: Știri

Localitatea Tîrnava a găzduit pe parcursul zilei de duminică Festivalul Caprei, al „Produselor Tradiţionale de pe Târnave” şi “Bursa de Capre”. Evenimentul a ajuns anul acesta la a 3-a ediția și și-a propus să promoveze tradiţia şi produsele tradiţionale, precum și susţinerea fermelor prin asigurarea existenței materiale şi implicit a micilor fermieri, prin creşterea caprelor şi a păşunatului, beneficiarii fiind crescătorii de capre din zonă şi întreaga comunitate. Festivalul în sine este o piaţă volantă de produse alimentare şi se adresează întregii comunităţi locale, printr-o serie de activităţi, cum ar fi expoziţia de animale cu licitație şi unelte agricole, tombolă cu diverse premii constând în produse tradiţionale, concursuri şi jocuri interactive pentru copii şi degustări de produse tradiţionale atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Festivalul a fost organizat de către Primăria Tîrnava, în colaborare cu Asociaţia Caprimed, punctele principale de atracție fiind obiceiurile și meșteșugurile din Transilvania, precum și dezvoltarea comunitară, comercială și turistică, dar nu în ultimul rând Regiunea Tîrnava, importantă în cooperare și lanțul UNESCO. Acțiunea a fost cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu.

La standuri,vizitatorii au putut degusta şi cumpăra specialităţi din brânză, carne de capră și ied, gemuri, siropuri, ceaiuri şi condimente, pâine de casă, uleiuri, vinuri şi alte bucate delicioase din zona Târnavelor, iar atmosfera a fost întreținută de programul artistic “Cântecul ṣi Voia Bună la Tîrnava”. Acesta a fost susținut de cunoscuți interpreţi de muzică populară, printre aceștia aflându-se Doiniṭa Simbotin, Emilia Munteanu, Aurica Bacea, Robert Târnoveanu ṣi Ansamblul de dansuri populare ”Cununa” Agnita.