Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/customers/webs/protectmed/radioring.ro/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/customers/webs/protectmed/radioring.ro/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165

Peste 10.000 de contracte de muncă din județul Sibiu sunt suspendate

de: Ring Radio
0 Comentarii

În doar două săptămâni de la instituirea stării de urgență pe teritoriul României, peste 10.000 de angajați din județul Sibiu au rămas fără loc de muncă, potrivit operațiunilor făcute de angajatori în Revisal. Datele au fost furnizate de Inspecţia Muncii, după centralizarea operațiunilor făcute de operatorii economici, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu.

Operatorii economici nu au obligaţia de a înştiinţa în prealabil I.T.M. Sibiu cu privire la intenţia de întrerupere a activităţii. Inspectoratele teritoriale de muncă pot obţine periodic informaţii cu privire la încetarea şi/sau suspendarea contractelor individuale de muncă, prin solicitare către Inspecţia Muncii, doar după operarea acestora în Revisal de către operatorii economici.

Cu toate acestea, 4 firme din județul Sibiu care au peste 2600 de angajați au notificat ITM Sibiu, până în 25 martie, că au decis întreruperea temporară a activităţii şi implicit suspendarea contractelor individuale de muncă ale angajaţilor, în contextul crizei generată de coronavirus. Firmele și fabricile care au anunțat suspendarea contractelor individuale de muncă activează în domeniile auto, industrie ușoară, transport și comerț.

Citește în continuare

Lasă un comentariu

Site-ul foloseste cookie pentru a va asigura o experienta de navigare cat mai placuta. Continuarea navigarii pe site presupune acceptarea Politicii de Confidentialitate si a Termenilor de Utilizare Accept Vezi detalii