Proprietarii de animale trebuie să ceară sacrificarea mieilor de Paști doar în centrele specializate, iar vânzarea carcaselor se poate face tot în unități autorizate. În județul Sibiu sunt șase astfel de abatoare care s-au angajat să respecte toate normele de igienă. În plus, normele despre care Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Sibiu spune că trebuie aplicate în halele de carne, brânzeturi și ouă din piețe vorbesc despre obligativitatea prezentei a două persoane în același stand de vânzare, cu responsabilitate distinctă în manipularea produselor și respectiv, altă persoană responsabila cu încasarea banilor. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a informat consiliile locale, privind oportunitatea de a putea solicita autorizarea temporară a unor centre de tăiere, în care se pot sacrifica miei, in perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, cu respectarea condițiilor privind protecția și bunăstarea animalelor, precum și a normelor de igienă. Pe raza județului Sibiu, proprietarii de animale pot solicita sacrificarea mieilor, în abatoare autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt funcționale în Mediaș, Sibiu, Cârțișoara, Daia, Bungard și Marpod. Transportul carcaselor trebuie făcut cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, dezinfectate cu substanțe virocide, iar personalul care manipulează carcasele va fi echipat corespunzător, limitând la maximum manipularea produselor.
Postarea anterioară