Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/customers/webs/protectmed/radioring.ro/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/customers/webs/protectmed/radioring.ro/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165

Peste 4.100 de elevi din județul Sibiu susțin Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a

de: Ring Radio
0 Comentarii

Miercuri și joi, un număr de  4.104 elevi din 133 de unități de învățământ din județul Sibiu vor susține examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VI-a.

Probele din cadrul examenului de Evaluare Națională pentru elevii din clasa a VI-a încep la ora 10, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VI-a este de 60 minute, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Miercuri are loc proba la limbă și comunicare, iar joi proba la matematică și științe.  Potrivit profesorului Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu,primul test vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” (limba și literatura română, limbă modernă, limba maternă – unde este cazul), iar al doilea test vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” (matematică, fizică și biologie). Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română. Sălile în care se susţine Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în timpul administrării evaluării și prin respectarea distanțării între elevi conform normelor.

Testele de la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Rezultatele individuale obţinute nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Citește în continuare

Lasă un comentariu

Site-ul foloseste cookie pentru a va asigura o experienta de navigare cat mai placuta. Continuarea navigarii pe site presupune acceptarea Politicii de Confidentialitate si a Termenilor de Utilizare Accept Vezi detalii