Un protocol de colaborare pentru sprijinirea producătorilor locali în procesul de înființare a Punctelor Gastronomice Locale a fost semnat recent de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Cristian Popa. Prin acest protocol, Consiliului Județean Sibiu îi revin sarcinile de a identifica producători interesați de înființarea Punctelor Gastronomice Locale, de a colabora cu autoritățile locale și cu IMM-urile, precum și de a organiza diverse întâlniri pentru informarea persoanelor interesate cu privire la conceptul unitar de Punct Gastronomic Local, modul de organizare, documentele necesare și condițiile de autorizare. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, parte a protocolului, va verifica atât documentațiile depuse, cât și îndeplinirea condițiilor igienico- sanitare ale locației vizate pentru desfășurarea activității Punctului Gastronomic Local. Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (maxim 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acestuia. În prezent, în județul Sibiu sunt înființate 13 Puncte Gastronomice Locale.
Postarea anterioară